Комп'ютерна Академія IT Step - повноцінна IT-освіта для дорослих і дітей. Ми навчаємо з 1999 року. Авторські методики, викладачі-практики, 100% практичних занять.

Ви використовуєте застарілий браузер!

Ваш браузер Internet Explorer, на жаль, є застарілим. Ця версія браузеру не підтримує багато сучасних технологій, тому деякі функції сайту можуть працювати з помилками. Рекомендуємо переглядати сайт за допомогою актуальних версій браузерів Google Chrome, Safari, Mozilla Firefox, Opera, Microsoft Edge

ШАГ логотип

Руслан Шамрін - Інтерв'ю з викладачем Академії ШАГ

27.08.2020

268 переглядів

Руслан — один із викладачів-практиків Комп'ютерної Академії ШАГ напрямку "Інтернет-маркетинг".  

Досвід в інтернет-маркетингу і web-розробці 10 років. Сертифікований фахівець Яндекс.Директ, Google AdWords, Google Analytics і Яндекс.Метрики.  Спеціаліст з реклами в медійних мережах.  Спеціаліст по таргетингованій рекламі Facebook та Вконтакте. Спеціалізація: SEO та usability аналіз сайтів, розробка стратегії контентного просування, аналітика і оптимізація, веб-розробка (HTML5, CSS, JS, PHP, CMS).  Практикуючий веб-розробник з 2008 року і засновник веб-студії ProInt Studio.  У 2015 році заснував Компанію інтернет-маркетингу MegaSeo.  Працював з такими відомими компаніями, як: OTP Bank, Portes, Turtess, ATEM та інші.

Співпраця з компаніями, які активно розвиваються, дала можливість побачити сферу інтернет-маркетингу з абсолютно різних сторін та отримати безліч корисних навичок.  Завдяки цьому, Руслан є затребуваним спікером, який виступає на конференціях і семінарах.  Також, кілька років тому, Руслан захистив дисертацію і має вчений ступінь кандидата економічних наук або, як прийнято в Європі, доктора філософії (Ph.D.).

У своєму інтерв'ю Руслан розповів нам про свій інтерес до web-розробки та інтернет-маркетингу, про конференції «8P.  Бізнес в мережі », викладання в ШАГу і своїх студентах.

 

Як з'явився інтерес до ІТ?

Інтерес до ІТ з'явився в дитинстві разом з першим ПК в далекому 2002 році. Коли у мене з'явився комп'ютер, у мене не було інтересу до комп'ютерних ігор, а соціальних мереж ще не було. Мені було дуже цікаво займатися вивченням мов програмування, займатися створенням чогось свого, унікального. Коли я вивчив HTML5, CSS, JS, PHP, CMS, створивши свої перші сайти - я зрозумів, що це моя улюблена справа, якою я буду займатися в житті.

 

Чому зацікавилися web-розробкою?

Ви коли-небудь дивилися передачу «Найсильніша людина в світі»? Навчання коду дуже схоже на номер з вантажівкою. Спочатку це складно. Це здається нездійсненним завданням. Ви рухаєтеся дитячими кроками. Але одного разу ви змусите цю вантажівку поїхати, вона буде їхати швидше і швидше. Саме це і сталося в моєму житті. Я зрозумів, що чим швидше їде вантажівка - тим більше я заробляю, тим більше рівень моїх знань - і затребуваність мене, як фахівця. Мені подобається створювати не просто сайти, а інструменти, які допомагають моїм замовникам заробляти, доповнюють їх бізнес і допомагають робити його успішним.

 

Розкажіть про Одесу та літню конференцію «8P. Бізнес в мережі»?

14 липня команда Академії ШАГ вирушила до Одеси. Навіщо? Тому що сьомий рік поспіль тусовка топових маркетологів і власників бізнесу збираються на конференцію «8Р. Бізнес в мережі».

Популярність конференції зростає з року в рік. На конференції були кілька потоків, де провідні спікери розповідали про практичні кейси для фахівців з контекстної реклами, SEO, арбітражі трафіку та інтернет-магазинів. Виступали представники з MOYO.ua, TemplateMonster.com, Work.ua, TripMyDream, SimilarWeb, 27.ua, GetResponse, Concert.ua та інших топових компаній. В цілому, було більше 1750 учасників.

Кругообіг цього заходу залишив після себе тільки найкращі враження та емоції. Ми винесли багато корисної інформації, цікавих знайомств, нових планів і стратегій, набралися нового досвіду. Захід надихнув мене на нові ідеї, які планую здійснити, щоб розповісти про них на конференції 8P в 2019 році. Поки спогади свіжі, хочу поділитися з вами невеликою підбіркою неочевидних фішок з контекстної реклами, які були озвучені на круглому столі.

Для всіх PPC фахівців просто необхідно завантажити та встановити надбудову в Excel від! SEMTools від Дмитра Тумайкіна. Ця надбудова розширює можливості Excel функціями і макросами, які дозволяють фахівцеві з контекстної реклами справлятися з більшістю насущних завдань.

Наскрізна аналітика - дорого і довго налаштовується. Якщо Ви не можете дозволити собі такі витрати, то почніть з UTM міток. Так, це також не швидко, але ви зможете отримувати більш точні дані в Google Analytics.

Щоб видалити неявні дублі в AdWords - використовуйте Дірект.Коммандер - він розпізнає словоформи. А потім експортуйте в Editor.

Якщо у вас великий і різнобічний сайт, почніть рекламу в AdWords з DSA. Там Ви можете отримувати безліч кліків по низькочастотних запитах, які так само добре конвертуються.

DSA найкраще підходить для тих сторінок, які добре індексуються пошуковими системами. Якщо Ви запускаєте таку кампанію, а показів немає, то створіть вручну фід в Google Таблицях. У ньому потрібно вказати цільові сторінки, на які Ви хочете запустити рекламу. І створюйте DSA на цей фід. Так система швидше почне розпізнавати Ваш сайт.

Ще один плюс DSA - в ній можна запускати медичні тематики, які не проходять модерацію на пошуку.

Додаткові релевантні фрази в Яндекс.Діректі краще залишати включеними. Може здатися, що це йде порожній трафік, а виявляється, що там якраз і знаходяться конверсії з низькою CPA. Але це тільки для «розмитих тематик». Для зараз-на вчора, типу доставки піци, таке не підійде.

Доповіді були абсолютно різні. Але що мені особливо сподобалося, так це те, що інформація була не "суха", всі інсайти базувалися на досвіді спікерів. Одночасно в 4 різних залах люди з цікавістю слухали доповідачів і задавали питання, що накопичилися.

 

Розкажіть про участь в конференції «8Р. Бізнес в мережі»?

Наша команда теж брала участь в конференції. Я ділився своїм досвідом, методами і фішками, які застосовую в роботі. Приємно було побачити своїх партнерів, з якими працюємо над різними проектами (Ringostat, SerpStat, Netpeak Software). З деякими учасниками конференції наша команда зустрілася і на наступний день, так як одного дня було мало в порівнянні з тим, що потрібно було дізнатися, обговорити і розповісти.

8P - дійсно хороша конференція про інтернет-маркетинг в Україні. Чудово, що проходить влітку, і в Одесі. Дякую організаторам: за можливість поспілкуватися з колегами-фахівцями у невимушеній обстановці, дізнатися щось нове, надихнутись і з новими силами приступити до роботи!

 

Це дуже круто, але як Ви стали викладачем в Комп'ютерної Академії ШАГ?

З дня заснування компанії MegaSeo ми постійно відчуваємо кадровий голод - нам завжди потрібні фахівці.

Кадровий голод пов'язаний не тільки з постійним зростанням компанії, але і з тим, що ми хочемо збирати в своїй команді найкращих.

Фахівців у сфері інтернет-маркетингу університети не готують. Та й взагалі сучасна освіта в IT-сфері вимагає більш крайніх кардинальних реформ - необхідно змінити процес навчання так, щоб не тільки йти в ногу з часом, а й залучити до викладання практиків.

Коли мені, як практикуючому фахівцеві, надійшла пропозиція поділитися своїм досвідом зі студентами - стати викладачем найкращої в нашій країні і за її межами Комп'ютерної академії «ШАГ» - я звичайно ж погодився. Для мене це велика честь. Я не створюю конкурентів в особі своїх учнів - я виховую партнерів, які будуть дуже затребувані на ринку і принесуть величезну користь в сфері інтернет маркетингу і web-розробки.

 

Розкажіть про своїх студентів, які вони? До чого виявляють більшу цікавість?

Наші студенти - це люди, які розуміють абсолютно точно - чого хочуть досягти в житті. Від своїх студентів на питання «Чим Вас приваблює робота на посаді інтернет-маркетолога або web-розробника?» Я за весь час викладання не почув банальної відповіді: «Мене приваблюють перспективи росту, цікава робота, солідна фірма...». Вони завжди наводять серйозні і конкретні доводи: бажання застосувати свою кваліфікацію та досвід там, де вони можуть дати найбільшу віддачу і будуть гідно оцінені, привабливість роботи в сильній команді професіоналів. Саме це може дати їм навчання в Академії «ШАГ». Студенти, в яких я викладаю web-розробку, приходять з величезним бажанням створювати сайти, і для мене є мегазадоволенням бачити їх рівень на початку курсу і в кінці. У кожного з них в портфоліо є мінімум 3-5 сайтів, які не є навчальними, а мають високий рівень розробки і з легкістю можуть конкурувати на ринку.

Інтернет-маркетологи - це студенти дуже різних напрямків. Хтось із них працює в off-line маркетингу, хтось веде свій бізнес в е-комерції, у багатьох інтернет-магазини або просто сайти, а є студенти, які тільки мають уявлення про те, що таке інтернет-маркетинг. Під час наших занять я бачу, що у всіх є одна мета - змусити сайти працювати, приносити прибуток їх власникам. У багатьох виникає бажання створити свій бізнес в е-комерції, і вони роблять це дуже успішно. Я згадую, коли я був студентом. Я, бувало, перевершував тих, кому раніше заздрив. Треба просто працювати над собою. Довго працювати. Хороший учень завжди перевершить учителя! А вчитель в свою чергу буде пишатися таким учнем!

 

У чому унікальність програми навчання в Академії ШАГ?

Я вважаю, що основною перевагою є те, що викладачами є практики, що працюють в IT-компаніях. А це дуже важливо. Практик завжди розуміє, які фахівці потрібні ринку IT. Тому програми, за якими навчаються студенти - це авторські програми навчання - методичні матеріали, що відповідають тенденціям галузі. Програми, за якими я працюю зі студентами, орієнтовані на придбання практичних навичок, необхідних у роботі. Ну і не можу сказати про те, що в Академії «ШАГ» ми використовуємо передові технологій в навчанні, що дає практичний досвід роботи зі спеціалізованим ПО і обладнанням.

 

Які вміння та навички необхідні, щоб бути успішним і затребуваним інтернет-маркетологом?

Буквально кілька років тому інтернет-маркетологи на питання, чим вони займаються, відповідали, що «запускають рекламу». Зараз це вже застаріло, і такі маркетологи довго в компаніях не затримуються. Правильна відповідь на це питання звучить так: «Я комплексно вирішую завдання залучення потенційних клієнтів».

Одна з головних проблем в галузі - величезна кількість некваліфікованих фахівців, тих, хто думає, що достатньо подивитися пару роликів на YouTube, і цього вистачить, щоб стати експертом в digital-маркетингу. Часто такі «експерти» допускають елементарні помилки при налаштуванні контекстної реклами. В результаті власник бізнесу зливає гроші і розчаровується в контекстній рекламі як в ефективному каналі продажів. Спробую систематизувати основні навички та вміння.

Сучасний інтернет-маркетолог:

   1. Вміє працювати з системами аналітики;

   2. Розуміє, звідки і як залучати трафік;

   3. Координує роботу сайту з точки зору UX;

   4. Бере участь у розробці фірмового стилю;

   5. Володіє базовими фінансовими знаннями, такими як аналіз ROI (ROMI);

   6. Взаємодіє з відділом продажів.

Ці 6 навичок є неодмінною умовою успішного розвитку кар'єри інтернет-маркетолога. Сюди слід додати і бажання вчитися. Мабуть, це єдина інтернет-професія, де нові знання надходять в режимі реального часу. Як говорила Аліса, потрібно бігти з усіх ніг, щоб тільки залишатися на місці, а щоб кудись потрапити, треба бігти як мінімум удвічі швидше!

 

Завдяки Комп'ютерній Академії ШАГ і викладачам-практикам Ви можете стати професіоналом в області «Інтернет-маркетингу»!

Наші контакти:

+38 (067) 828-85-86

+38 (050) 447-88-95

+38 (073) 797-88-00



Автор:

Редакція Компьютерної Академії IT Step

Дизайн

3D візуалізатор - професія майбутнього

Сучасний світ став візуальним, а тривимірна візуалізація – невід'ємною частиною нашої епохи. Пам'ятаєте останній раз, коли ви бачили реалістичне зображення будівлі, інтер'єру або продукту до його створення? Це була 3D візуалізація, і вона грає велику роль у нашому житті. 3D візуалізатор – це той, хто створює цю магію.

Сучасний світ став візуальним, а тривимірна візуалізація – невід'ємною частиною нашої епохи. Пам'ятаєте останній раз, коли ви бачили реалістичне зображення будівлі, інтер'єру або продукту до його створення? Це була 3D візуалізація, і вона грає велику роль у нашому житті. 3D візуалізатор – це той, хто створює цю магію.   Мистецтво 3D візуалізації проникає у багато сфер нашого життя. Від архітектури і дизайну інтер'єру до реклами та промислового проектування – скрізь можна знайти сліди роботи 3D візуалізаторів. Ми розглянемо, які завда

ШАГ логотип

Soft-skills

Як знайти роботу junior спеціалісту без досвіду роботи

Пошук роботи для фахівців у сфері інформаційних технологій завжди залишається актуальним питанням. Безліч новачків, які мають певні знання та навички в IT, стикаються із завданням: як розпочати кар'єру, не маючи досвіду роботи. Ринок IT надає безліч можливостей для джунів, які прагнуть застосувати знання на практиці.

Пошук роботи для фахівців у сфері інформаційних технологій завжди залишається актуальним питанням. Безліч новачків, які мають певні знання та навички в IT, стикаються із завданням: як розпочати кар'єру, не маючи досвіду роботи. Ринок IT надає безліч можливостей для джунів, які прагнуть застосувати знання на практиці.   Однак, незважаючи на потребу компаній у нових спеціалістах, пошук роботи для junior'ів без досвіду може стати певним викликом при конкуренції з досвідченішими кандидатами. Також, не завжди просто зрозуміти, які компетенції

ШАГ логотип

Soft-skills

10 кращих технік тайм-менеджменту для айтішника

Ефективне управління часом є однією з ключових навичок, необхідних айтішникам для успішної роботи в швидкому та динамічному світі інформаційних технологій. В індустрії, де терміни жорсткі, проекти багатозадачні, а вимоги до продуктивності високі, уміння ефективно планувати, організовувати та контролювати свій час стає невід'ємною частиною успіху.

Ефективне управління часом є однією з ключових навичок, необхідних айтішникам для успішної роботи в швидкому та динамічному світі інформаційних технологій. В індустрії, де терміни жорсткі, проекти багатозадачні, а вимоги до продуктивності високі, уміння ефективно планувати, організовувати та контролювати свій час стає невід'ємною частиною успіху.   У нашій статті ми представимо вам 10 найкращих технік тайм-менеджменту, спеціально підібраних для айтішників. Ви дізнаєтеся про різні стратегії, які допоможуть вам оптимізувати використ�

ШАГ логотип

SMART - цілі: найкращий помічник у плануванні для програмістів

Для успіху у програмуванні потрібні не тільки технічні навички, а й уміння ефективно керувати своїми завданнями та цілями. У цій статті ми поринемо у світ SMART-цілей та розглянемо, як програмісти можуть використовувати цей підхід для підвищення продуктивності та професійного розвитку.

Для успіху у програмуванні потрібні не тільки технічні навички, а й уміння ефективно керувати своїми завданнями та цілями. У цій статті ми поринемо у світ SMART-цілей та розглянемо, як програмісти можуть використовувати цей підхід для підвищення продуктивності та професійного розвитку.   Знайомство з концепцією SMART-цілей SMART - це акронім, який описує основні характеристики ефективної мети: Specific (конкретна), Measurable (вимірна), Achievable (досяжна), Relevant (пов'язана з поточними завданнями та цілями) та Time-bound (обмежена за часом). Кожен із цих аспектів �

ШАГ логотип

Літній табір⛱

Початок зміни вже 10 червня! Діє знижка на раннє бронювання - 10% Встигніть забронювати місце!

Детальніше

Цей сайт використовує Cookies

Політика конфіденційності